• Original research article
  • September 1, 2017
  • Open access

ON BLENDS CLASSIFICATION IN MODERN ENGLISH

Abstract

The article attempts to classify blends of the modern English language on the basis of the principle of preserving the prosodic structure. The supertypes selected by the authors make it possible to get an idea of the most frequent models of blend formation and to confirm the thesis about the phonetic nature of blending.

References

  1. Хрущева О. А. Блендинг в системе словообразования // Вестник Оренбургского государственного университета. 2009. № 11 (106). С. 95-101.
  2. Хрущева О. А. К вопросу о переводе блендов // Язык и культура: материалы международной научно-практической конференции (г. Борисоглебск, 16-17 ноября 2010 г.): в 2-х ч. / под. ред. Т. А. Благодарной. Борисоглебск: ГОУ ВПО «Борисоглебский государственный педагогический Институт», 2010. Ч. 2. С. 233-236.
  3. Bertinetto P. M. Blends and syllable structure: а four-fold comparison // La gramatica i la semantica en l’estudi de la variacio / ed. by Lorente, Merce, Nma Alturo, E. Boix, M.-R. Lloret, L. Payrato. Barcelona: Promociones y Publicaciones Universitarias, 2001. Р. 59-112.
  4. Plag I. Word Formation in English. Cambridge Textbooks in Linguistics. Cambridge University Press, 2002. 266 p.
  5. www.dictionary.com (дата обращения: 01.03.2017).
  6. www.merriam-webster.com (дата обращения: 03.03.2017).
  7. www.urbandictionary.com (дата обращения: 17.02.2017).

Author information

Anastasiya Evgen'evna Del'va

Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration

Yana Aleksandrovna Korznikova

Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration

About this article

Publication history

  • Published: September 1, 2017.

Keywords

  • бленд
  • блендинг
  • слово-слиток
  • мотивирующее слово
  • сколок
  • просодическая структура
  • точка слияния
  • blend
  • blending
  • word-ingot
  • motivating word
  • fragment
  • prosodic structure
  • point of confluence

Copyright

© 2017 The Author(s)
© 2017 Gramota Publishing, LLC

User license

Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)