• Original research article
  • November 1, 2017
  • Open access

PHONETIC FEATURES OF IRISH REGIONAL DIALECT OF THE ENGLISH LANGUAGE

Abstract

The article studies the phonetic features of the regional Irish dialect. Particular attention is focused on the analysis of the differences in pronunciation of vowels and consonant sounds between the Irish version of the English language and the British standard. The work identifies a number of differences that linguists, interpreters, and tourists should take into account in order to avoid communicative failures in situations of socially significant interaction.

References

  1. Вертоградова Л. А., Рубанова О. А. A Phonetic Guide to Communication in English // Учебное пособие по практической фонетике английского языка. Ростов н/Д.: Изд-во Южного федерального университета, 2016. С. 43-46.
  2. Ирландия: Magic of Emerald Isle [Электронный ресурс]. URL: http://engblog.ru/ireland (дата обращения: 18.07.2017).
  3. Как ирландцы говорят по-английски [Электронный ресурс]. URL: http://english.oper.ru/news/read.php? t=1051613145 (дата обращения: 19.07.2017).
  4. Как разговаривают ирландцы на английском языке [Электронный ресурс]. URL: http://irelandru.com/kak-razgovarivayut-irlandcy/ (дата обращения: 19.07.2017).
  5. Куреня О. О. Особенности ирландского варианта английского языка в художественной литературе и фольклоре Ирландии: автореф. дисс. … к. филол. н. М., 2009. 23 с.
  6. http://www.gramota.net/materials/2/2017/8-1/26.html (дата обращения: 19.07.2017).

Author information

Ol'ga Andreevna Parkhomenko

Southern Federal University

About this article

Publication history

  • Published: November 1, 2017.

Keywords

  • диалект
  • стандарт
  • региональный вариант
  • субстрат
  • дифтонг
  • огубленность
  • альвеолярная артикуляция
  • dialect
  • standard
  • regional variant
  • substrate
  • diphthong
  • labialization
  • alveolar articulation

Copyright

© 2017 The Author(s)
© 2017 Gramota Publishing, LLC

User license

Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)