• Original research article
  • April 1, 2016
  • Open access

ENGLISH NEOLOGISMS DENOTING TYPES OF ETHICAL NUTRITION

Abstract

The article deals with the neologisms of the English language associated with different types of ethical nutrition. The neologisms are analyzed in terms of their word-formative structure and origin and the examples of their use are given. Particular attention is paid to the ways of neologisms formation and to the problems of their translation into the Russian language. The author proposes her own versions of translation of the analyzed neologisms.

References

  1. Золотарёва Т. А. Структурный анализ телескопных новообразований в современном английском языке // Известия Волгоградского государственного педагогического университета. 2011. № 2 (56). С. 91-94.
  2. Петрова Е. Е. Анализ и перевод некоторых английских неологизмов последних лет // Филологические науки. Вопросы теории и практики. Тамбов: Грамота, 2014. № 8 (38): в 2-х ч. Ч. 2. С. 123-125.
  3. Рубцова С. Ю. Английские прецедентные единицы с компонентами - вымышленными топонимами // Филологические науки. Вопросы теории и практики. Тамбов: Грамота, 2016. № 1 (55): в 2-х ч. Ч. 2. С. 165-174.
  4. Academic [Электронный ресурс] // Academic Dictionaries and Encyclopedias. New Words. URL: http://new_words.enacademic.com/ (дата обращения: 09.02.2016).
  5. Urban dictionary [Электронный ресурс]. URL: http://ru.urbandictionary.com/ (дата обращения: 09.02.2016).
  6. Word Spy [Электронный ресурс]. URL: http://www.wordspy.com/ (дата обращения: 09.02.2016).

Author information

Ekaterina Evgen'evna Petrova

Saint Petersburg State University

About this article

Publication history

  • Published: April 1, 2016.

Keywords

  • субстантивный неологизм
  • компрессивные словообразовательные методы
  • полный телескопизм
  • частичный телескопизм
  • фрагмент (осколок)
  • описательный перевод
  • substantive neologism
  • compressive word-formative methods
  • full telescopism
  • partial telescopism
  • fragment (splinter)
  • descriptive translation

Copyright

© 2016 The Author(s)
© 2016 Gramota Publishing, LLC

User license

Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)