• Original research article
  • July 10, 2013
  • Open access

LABORATORY WORK AS TYPE OF ECONOMIC SPECIALITIES STUDENTS’ INDEPENDENT WORK WHEN LEARNING PROFESSIONAL FOREIGN LANGUAGE (BY EXPERIENCE OF NATIONAL RESEARCH TOMSK POLYTECHNIC UNIVERSITY)

Abstract

The authors consider the questions of using laboratory work as a type of economic specialities students’ independent work when learning a professional foreign language, present the examples of tasks developed by the English teachers of National Research Tomsk Polytechnic University, links to internet sites that can be used in the process of training, and substantiate the need to use this type of work for students’ motivation improvement.

References

  1. Прикладная филология и инженерное образование: сб. науч. тр. 4 Междунар. науч.-практ. конф. / ред. И. А. Черемисина. Томск: Изд-во ТПУ, 2006. Ч. 1. 408 с.
  2. Требования к уровню владения иностранным языком выпускников неязыковых специальностей Томского политехнического университета: метод. указ. / Ю. Ю. Ковалева, Л. И. Агафонова, Е. К. Прохорец, И. А. Черемисина. Томск: Изд-во ТПУ, 2005. 22 с.
  3. Швалова Г. В., Орлова Т. Н. Самостоятельная работа студентов неязыковых специальностей Томского политехнического университета // Иностранные языки и инновационные технологии в образовательном пространстве технического вуза: сб. науч. ст. по проблемам высшей школы / под ред. Л. И. Щербаковой. Новочеркасск: Изд-во ЮРГТУ (НПИ), 2009. С. 157-160.

Author information

Tat'yana Gennad'evna Bekisheva

National Research Tomsk Polytechnic University

Gayane Aramaisovna Gasparyan

National Research Tomsk Polytechnic University

About this article

Publication history

  • Published: July 10, 2013.

Keywords

  • самостоятельная работа студентов
  • лабораторная работа
  • повышение мотивации
  • знания, умения и навыки
  • students’ independent work
  • laboratory work
  • motivation improvement
  • knowledge, skills and abilities

Copyright

© 2013 The Author(s)
© 2013 Gramota Publishing, LLC

User license

Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)